|
 
Pandekager.dk

Forside > Madpandekager Med Kødsovs



Madpandekager Med Kødsovs

Ingredienser:

  Kødsovs:
400  g. hakket oksekød 10%
1  spsk. olie
200  g. løg
3  fed hvidløg
1  tsk. kanel, stødt
100  g. gulerod
2  ds. flåede tomater
  salt
  peber
100  g. revet ost
 
  Pandekager
3   æg
200  g. hvedemel
3.5  dl. sødmælk
0.5  tsk. salt
  smør til stegningen
 
  Salat:
1  lille salathoved
1   avokado
10   cherrytomater
0.5   agurk
1  spsk. olivenolie
1  spsk. limesaft eller eddike
1  tsk. sukker
  salt
  hvid peber

Fremgangsmåde:

Rør ingredienserne til pandekagedejen sammen i en skål. Først røres æg og mel sammen, tilsæt så mælken gradvist så dejen bliver klumpfri og lad den stå i køleskab mindst en halv time.

Lav kødsovsen før du steger pandekagerne. Brun kødet i en gryde i olie. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, lad det stege med nogle minutter. Kom så kanel, fintrevet gulerod og hakkede flåede tomater ( kasser lagen fra dåsen, da den ikke smager så godt som de hele tomater). Tilsæt 2 dl. vand og lad kødsovsen småsimre i ½ time. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Imens kødsovsen simrer steges pandekagerne i smør på en pande.

Skyl salaten og grønsagerne. Skræl avokadoen og skær den samt cherrytomater og agurk ud i passende stykker. Skær eller riv også salaten i passende stykker og kom det hele i en skål. Rør en dressing af olie og limesaft, smag til med salt og peber og server den sammen med salaten. Dressingen kan udelades til børnene.

Rul kødsovs ind i pandekagerne og læg dem i et ildfast fad. Drys ost over og gratiner dem under grillen i ovnen til de er lysebrune. Så er de klar til servering sammen med den friske salat.












Du er her: Madpandekager Med Kødsovs - Alt om pandekader

Pandekager -