Amerikanske pandekager er små og lidt tykkere end den normale pandekage. God og nem opskrift til brunch og ofte serveres de med en lækker ahornsirup til.
Jeg elsker amerikanske pandekager, og gerne med en lækker ahornsirup til.
De tykke pandekager er nemme at lave, og så er gode at bage på både en almindelig pande og på grillen.
Har du ikke ahornsirup kan en anden sirup selvfølgelig også bruges, men du bør prøve den ægte vare.
På grund af bagepulveret hæver de amerikanske pandekager op under bagningen.
Amerikanske pandekager - den bedste opskrift
Amerikanske pandekager er små og lidt tykkere end den normale pandekage. God og nem opskrift til brunch og ofte serveres de med en lækker ahornsirup til.
Udskriv
Pin
Kommenter
Personer: 4 personer
Kalorier: 210kcal
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 2 æg
- 25 gram sukker
- salt
- 2 teske bagepulver
- 500 gram kærnemælk
- 30 gram smør
Sådan gør du
- Hvedemel vejes af i en skål og piskes sammen med æggene og lidt af kærnemælken. Brug elpisker eller piskeris. Pisk indtil der ikke er flere klumper.
- Pisk derefter sukker og salt i. Der skal blot bruges en smule salt. Pisk også bagepulver i.
- Smelt smørret og kom det i og pisk din pandekagedej til amerikanske pandekager jævn.
- Stilles i køleskabet i 30 minutter.
- De amerikanske pandekager bages på en meget varm pande, hvor du nemt kan have 3-4 små pandekager ad gangen. Brug en god spiseskefuld pandekagedej til hver, så de ikke bliver for store. Vendes når de er lysebrune på undersiden.
- Du kan også bage pandekagerne på grillen, hvor du enten kan anvende en almindelig pande på direkte varme, eller bruge en særlige grillplade til grillen.
- Servér de færdige pandekager mens de stadig er lune, og de nydes med ahornsirup og blåbær. Eller andre friske bær.
Næringsindhold
Calories: 210kcal
Jeg bruger typisk de amerikanske pandekager til morgenmad eller brunch, hvor de passer helt perfekt til.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften