Bagning af pandekager er ikke svært, men der er alligevel nogle gode tips og råd, der sikrer at pandekagerne bliver perfekte. Dem får du her i denne guide.
Bagning af pandekager er vist noget de fleste kan klare, men alligevel er der her en lille guide til de perfekte pandekager.
For hvis ikke man skulle finde den på pandekager.dk, ja hvor skulle man så.
Udstyr og ingredienser
Pande (gerne en speciel pandekagepande)
Spatel
Smør eller margarine
Sirup (eller syltetøj) og sukker
Pandekagedej
Her på pandekager.dk finder du alle de bedste opskrifter på alle slags pandekager, men vil du have en god og nem grundopskrift på en gammeldags pandekagedej, så skal du bruge denne:
3 æg
150 gram alm. hvedemel
En smule salt
50 gram smeltet smør
450 gram mælk (4,5 deciliter)
Piskes sammen til en klumpfri pandekagedej, og du kan anvende piskeris eller elpisker. Husk at stille dejen på køl i 30 minutter!
Fremgangsmåde til bagning af pandekager
- Lav pandekagedej i god tid, så den når at komme i køleskabet mindst 30 minutter.
- Forvarm panden på medium varme i 2-3 minutter. Tilføj en halv spiseskefuld smør eller margarine og fordel det rundt på panden. Lad nogle dråber vand falde ned på panden, og hvis vandet fordamper efter et eller to sekunder er panden klar til at du kan komme dejen på. Hvis dråberne forsvinder for hurtigt, så er panden for varm, og skal skrue lidt ned.
- Hæld dejen på den varme pande i den ønskede størrelse. Hvis du laver pandekagerne for store, så kan de være svære at vende. Lad pandekager bage/koge indtil kanterne begynder at tørre ud og der er et par bobler i centrum af pandekagen. Brug hjørnet af din spatel til at løfte kanterne på og tjek nedenunder. De bør være let gylden brun. De er klar til at vende i løbet at 1-2 minutter.
- Vend pandekagen når den er færdig på den ene side. Tryk ikke ned på pandekagen efter de er vendt, for det kan gøre dem tætte og seje. Det vil tage mindre tid at bage den anden side af pandekagen, typisk kun omkring 30-60 sekunder.
- Du stabler de færdige pandekager oven på hinanden, for på den måde holder de bedre varmen. Sigt gerne lidt flormelis mellem hvert lag hvis pandekagerne er til dessert.
- Tilbage er der bare at nyde de perfekte pandekager.
Holde pandekagerne varme
Tænd ovnen før du går igang med din bagning af pandekager, for så kan du holde pandekagerne varme.
Hvis ikke du vil tænde ovnen, så læg et viskestykke over dem du har lavet, så bliver ved med at være lune.
Læs mere om de gammeldags pandekager her.
Frysning af pandekager
Du kan sagtens fryse pandekager ned.
Når du skal bruge pandekagerne igen, kan de optøs i ovnen eller i mikroovn. Det fungerer perfekt.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften