Bananpandekager er sunde og lækre pandekager, der bla. kan nydes til morgenmad. De små og tykke pandekager laves med havregryn, og derfor mætter de godt.
Bananpandekager er altid populære til morgenmad eller en god brunch, og så er de både mere mættende og sunde end traditionelle pandekager.
Dejen til pandekager med banan laves nemlig også med masser af havregryn, så der er både kostfibre og en god bund i dem.
Jeg har tilsat lidt vaniljesukker i dejen, men hvis du undlader det, kan du lave helt sukkerfri bananpandekager.
Bananpandekager
Bananpandekager er sunde og lækre pandekager, der bla. kan nydes til morgenmad. De små og tykke pandekager laves med havregryn, og derfor mætter de godt.
Udskriv
Pin
Kommenter
Personer: 15 stk
Kalorier: 170kcal
Ingredienser
- 4 æg
- 125 gram havregryn
- 75 gram hvedemel
- 1 teske vaniljesukker
- 1 teske bagepulver
- 200 gram mælk
- 2 bananer
Sådan gør du
- Æg piskes let sammen i en skål.
- I en anden skål blandes havregryn sammen med hvedemel, vaniljesukker og bagepulver. Du kan bruge finvalsede eller grovvalsede havregryn, alt efter hvad du lige har i køkkenskabet.
- Kom derefter de tørre ingredienser ned til æggene og pisk det sammen.
- Pisk derefter mælken ind i pandekagedejen, og lad dejen stå og trække i 20 minutter på bordet.
- Mos to bananer med en gaffel og vend bananerne i pandekagedejen. Husk, at du skal anvende meget modne bananer, for så får du det bedste resultat.
- Dine bananpandekager bages på en varm pande, hvor der er tilsat lidt smør. Brug to spiseskefulde dej til hver bananpandekage. Bagetiden er godt et minut på hver side. Du kan sagtens bage 3-4 pandekager ad gangen.
Næringsindhold
Calories: 170kcal
I dette link finder du også en spændende opskrift på skønne bananpandekager med havregryn.
Input til opskriften