Crepes Suzette er tynde pandekager, der serveres som flamberede pandekager med cognac. De er opkaldt efter en fransk skuespiller og er en perfekt dessert.
Crepes Suzette er en fransk klassiker, når vi taler dessert og pandekager.
Pandekagen er opkaldt efter den franske skuespillerinde Suzanne Reichenberg, der døde i 1924. Crepe betyder pandekage på fransk, og Suzette er kaldenavn for Suzanne, og deraf navnet.
Crepes Suzette laves som tynde pandekager, der rulles sammen og ver serveringen flamberes de med cognac.
I stedet for cognac kan man anvende eks. Cointreau.
Opskrift
Crepes Suzette
Crepes Suzette er tynde pandekager, der serveres som flamberede pandekager med cognac. De er opkaldt efter en fransk skuespiller og er en perfekt dessert.
Udskriv
Pin
Kommenter
Personer: 4
Kalorier: 240kcal
Ingredienser
- 125 gram hvedemel
- 10 gram sukker
- salt
- 200 gram øl
- 125 gram mælk
- 4 æg
- 20 gram olie
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 1 appelsin
- 50 gram cognac
Sådan gør du
- Bland hvedemel med sukker og ca. en halv teske salt.
- Rør først øl i og derefter mælk. Rør indtil du har en jævn dej uden klumper.
- Del æggene i henholdsvis æggeblommer og æggehvider, og rør æggeblommerne ind i pandekagedejen. Rør også olien i.
- Stil pandekagedejen til dine Crepes Suzette i køleskabet i 30 minutter.
- Pisk æggehviderne helt stive, og lav testen hvor du holder skålen med bunden i vejret, uden at æggehviderne falder ud. Så er de pisket tilpas. Vend æggehviderne i pandekagedejen.
- Bag cirka 12 Crepes Suzette pandekager af dejen, selvfølgelig afhængig af hvor store og tykke du laver dem. Men de skal altså helst være rimelig tynde.
- Smør og sukker smeltes i en lille gryde, hvorefter saften fra en appelsin røres i.
- Tag gryden af blusset og rør cognac i.
- Rul pandekagerne sammen ved servering, hæld cognac-massen over og antænd den. Bedre dessert får man næsten ikke.
Næringsindhold
Calories: 240kcal
Input til opskriften