Kartoffelpandekager er altid et sikkert hit på middagsbordet, hvor de serveres som tilbehør. Her er en nem opskrift, hvor de laves med kogte kartofler.
Kartoffelpandekager er noget alle kan lide, og de smager da også uimodståeligt godt.
Her er de lavet med kogte kartofler, som jeg synes giver det bedste resultat.
En kartoffelpandekage kan laves som en stor pandekage, der fylder hele panden, eller som små kartoffelpandekager, hvor du bruger en god spiseskefuld kartoffeldej til hver.
Nederst kan du også se hvordan du laver pandekagerne med rå kartofler,
Ingredienser
- 600 gram kartofler
- 2 æg
- 1 teske salt
- 1 potte persille
- smør
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og koges hele i letsaltet vand. Kartoflerne skal netop være møre. Køles derefter helt af inden brug, og du kan med fordel koge kartoflerne dagen før.
- Riv de kolde kartofler på den grove side af et rivejern og kom dem i skål.
- Tilsæt æg og salt, og også gerne friskkværnet peber.
- Hak persille fint og den ved. Persille kan dog udelades.
- Rør forsigtigt "dejen" til kartoffelpandekage sammen, så ingredienserne er grundigt vendt sammen.Varm en pande op ved en god varme, og kom en god klat smør og en lige så god sjat olivenolie på.
- Nu kan du enten stege en stor kartoffelpandekage eller laver almindelige små kartoffelpandekager. Den store trykkes let sammen på panden og steges indtil den er gylden på begge sider.
- De små kartoffelpandekager laver du ved at bruge en stor spiseskefuld kartoffelmasse til hver, som derefter trykkes let flade på panden. Deraf navnet kartoffelpandekage. Du kan sagtens have flere ad gangen. Steges også indtil de har en flot farve og en lækker stegeskorpe. Tilsæt om nødvendigt mere fedtstof på panden.
Næringsindhold
Kartoffelpandekager kan også laves med rå kartofler, der rives på den grove side af rivejernet.
Derefter presses al væden ud af kartoflerne, og de blandes så med æg, salt og peber. Her skal du også komme et par spiseskefulde hvedemel i dejen.
Bages på samme måde som når du laver kartoffelpandekage med kogte kartofler, men stegetiden er noget længere.
Beregn 10-15 minutter på hver side, så du undgår at midten af kartoffelpandekagerne er rå.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften