Den bedste opskrift på pandekagedej til de lækreste pandekager. Pandekagedejen er en klassisk og gammeldags opskrift med råd til, hvordan du undgår klumper.
Hvordan laver man pandekagedej uden klumper?
Det spørgsmål er ret typisk når vi taler pandekager, og det er da også irriterende med store klumper i pandekagedejen.
Heldigvis er det faktisk ret nemt at undgå klumperne, når du bager pandekager.
Følg denne opskrift, for så er risikoen for klumper i hvert fald mindre.
Det vigtige er, at du pisker dejen grundigt. Start med en smule af mælken, og tilsæt så gradvist mere, og sørg for at klumperne meget tidligt piskes væk.
Anvend gerne en elpisker, selvom det nu heller ikke er svært at piske en god pandekagedej sammen med et godt og gammeldags piskeris.
Er uheldet alligevel ude, så kan du hive en stavblender frem, og lade den gøre kål på de genstridige klumper.
Så tricket til en god pandekagedej uden klumper er, at du starter med en ret tyk dej, som du derefter gradvist pisker mælk i.
Det er lidt som når du laver en opbagt sovs.
Ingredienser
- 3 æg
- 150 gram hvedemel
- salt
- 50 gram smør
- 450 gram mælk
Sådan gør du
- Æg kommes i en skål og hvedemel og en smule salt piskes i så godt du kan. Du skal bruge hvad der svarer til en god knivspids salt.
- Smelt smørret i en lille gryde, mikroovn eller eventuelt i den pande, som du bruger til at bage pandekager med. Pisk det smeltede smør ind i pandekagedejen.
- Til sidst piskes piskes mælk gradvist ind i din pandekagedej, og med denne metode undgår du nemmere, at pandekagedejen klumper.
- Skålen med pandekagedejen sættes på køl i 30 minutter, hvor den står og samler sig.
- Bag så tynde pandekager på en varm pande. Kom en lille klat smør på i starten, men det er vigtigste er, at bage pandekager ved en god varme, så de nemmere slipper panden.
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften