Pandekager med havregryn er mere sunde pandekager, der er gode som morgenmad. Fordelen er også, at de mætter mere, men smager ikke meget af havregryn.
Prøv at lave pandekager med havregryn, der er mættende og sunde havregrynspandekager, som alle kan lide.
Brug dem gerne som morgenmad, og du skal ikke være bange for, at de smager for meget af havregryn. For det gør det altså ikke.
I stedet for du luftige og lækre morgenmadspandekager ved blandt andet at piske æggeblommer og æggehvider hver for sig.
Til pandekager med havregryn kan du anvende fin- eller grovvalsede havregryn - det er op til dig.
Du kan i øvrigt sagtens fryse pandekager ned, og derefter blot tø dem op eller varme dem i ovn eller mikroovn.
Ingredienser
- 2 æg
- 250 gram kærnemælk
- 100 gram hvedemel
- 60 gram havregryn
- 5 gram vaniljesukker
- 5 gram bagepulver
- 10 gram sukker
- salt
Sådan gør du
- Æggene deles i to skåle, så du har æggeblommer i den ene og æggehvider i den anden.
- Pisk æggeblommerne sammen med kærnemælk.
- Pisk æggehviderne helt stive, så skålen kan vendes på hovedet uden at æggehviderne falder ud.
- Bland hvedemel sammen med havregryn, vaniljesukker, bagepulver og sukker. Kom også en smule salt i.
- Vend nu gradvist (du skal ikke piske mere) æggeblommer og kærnemælk sammen med melblanding og de stive æggehvider til en luftig pandekagedej.
- Bag dine pandekager med havregryn på en varm pande med en lille klat smør, og du skal bage små pandekager, som du kender det med de amerikanske pandekager. Du kan sagtens lave tre ad gangen på panden.
Næringsindhold
Calories: 185kcal
Pandekager med havregryn serveres gerne med ahornsirup og friske bær.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften