Her får du min nemme opskrift på pandekager med kærnemælk, der er er lækre og gode, gammeldags kærnemælkspandekager fra mormors køkken.
Pandekager med kærnemælk er mormors klassiske opskrift på kærnemælkspandekager, som alle kan lide.
De er nemme at lave, og bruges blandt andet som en lækker dessert med sukker, syltetøj eller hvad du nu har lyst til.
Opskrift
Pandekager med kærnemælk
Her får du min nemme opskrift på pandekager med kærnemælk, der er er lækre og gode, gammeldags kærnemælkspandekager fra mormors køkken.
Udskriv
Pin
Kommenter
Personer: 12 stk.
Kalorier: 185kcal
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 4 æg
- 500 gram kærnemælk
- 15 gram sukker
- salt
Sådan gør du
- Vej hvedemel af i en skål og pisk forsigtigt æggene i.
- Pisk derefter kærnemælk i sammen med sukker og en smule salt. Pandekagedejen piskes jævn og fri for klumper. Du kan sagtens gøre det med et piskeris, men en elpisker er også fin.
- Stil din pandekagedej i køleskabet i cirka 45 minutter, så den når at sætte sig. Så er det nemmere at bage dine pandekager med kærnemælk.
- Varm en pande godt op, og en rigtig pandekagepande er selvfølgelig perfekt til pandekagebagning.
- Kom en lille klat smør på panden, og derefter dej i passende mængde. Pandekager med kærnemælk er bedst når de bages tynde, og du får cirka 12 kærnemælkspandekager af denne opskrift.
- De færdigbagte kærnemælkspandekager lægges i stabel - eventuelt drysset med lidt flormelis mellem hver pandekage.
Næringsindhold
Calories: 185kcal
TIP: Prøv også at fylde dine kærnemælkspandekager med vaniljeis, for det er altså en himmelsk dessert.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften