Her får du min opskrift på pandekager med øl, hvor øllet er med til at gøre pandekagerne endnu mere sprøde. Samtidig giver øllet smag i pandekagedejen.
Pandekager med øl lyder måske lidt sært i manges ører, men det skal du faktisk ikke rynke på næsen over.
Øllet er med til at gøre dine pandekager mere sprøde, og ølpandekagerne kommer altså ikke til at smage af bitter øl. Så bare rolig.
I forhold til børn og andre, som ikke er så vilde med øl, så fordamper alkoholen under bagningen. Eller i hvert fald langt det meste af den.
Pandekager med øl
Her får du min opskrift på pandekager med øl, hvor øllet er med til at gøre pandekagerne endnu mere sprøde. Samtidig giver øllet smag i pandekagedejen.
Udskriv
Pin
Kommenter
Personer: 4 personer
Kalorier: 200kcal
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 3 æg
- salt
- 15 gram sukker
- 400 gram mælk
- 20 gram olivenolie
- 100 gram øl
Sådan gør du
- Rør hvedemel og æg sammen med lidt salt.
- Derefter røres sukker i, og så piskes mælk, olivenolie og øl i. Pisk indtil dejen er jævn og fri for klumper. Denne fremgangsmåde gør dog, at du nemt slipper for klumper i din pandekagedej.
- Stil din pandekagedej til pandekager med øl i køleskabet, hvor den gerne må hvile 30 minutter.
- Varm en pande op, anvend eventuelt en pandekagepande med lav kant, kom en klat smør på panden og bag pandekagerne i den ønskede størrelse. Pandekagerne bliver bedst når de ikke er for tykke.
Næringsindhold
Calories: 200kcal
Hvilken slags øl til ølpandekager?
Der findes jo virkelig mange slags øl på markedet, så hvilken øl skal man vælge til sin pandekagedej?
Det er sådan set op til dig, men jeg ville ikke vælge en tung guldøl eller det, der er stærkere.
Brug gerne en lettere øltype, eksempelvis en hvedeøl eller en pilsner.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften