Her er en god opskrift på pandekager med oksekød. Det er nemme madpandekager, der fyldes med en lækker kødsovs, og derefter bages færdige i ovnen.
Pandekager med oksekød er en populær ret til aftensmad ved de danske spiseborde, og retten er da også meget nem at lave.
Oksekødspandekagerne laves med nemme madpandekager, der fyldes med en god kødsovs, hvorefter de lægges i et fad og bages færdige i ovnen.
Her kan du drysse lidt cheddar ost over dine pandekager med oksekød - eller lade være.
Nyd eventuelt de fyldte pandekager med en god salat til.
Ingredienser
- 4 æg
- 250 gram hvedemel
- 50 gram smeltet smør
- 600 gram mælk
- salt
- 500 gram hakket oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 teske paprika
- 1 teske oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spiseke tomatpasta
- 1 bouillonterning
- 100 gram cheddar ost
Sådan gør du
- Pandekagedej laves ved at piske æg og hvedemel let sammen med en smule salt. Pisk derefter smeltet smør i, inden du gradvist pisker mælk i.
- Stil pandekagedejen på køl i 30 minutter.
- Imens laver du en nem kødsovs til dine pandekager med oksekød. Svits det hakkede kød grundigt i en gryde med en smule olie.
- Tilsæt derefter hakket løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
- Skær gulerødderne ud i små tern og kom dem i gryden sammen med paprika, oregano, hakkede tomater, tomatpasta og en smuldret terning bouillon.
- Lad kødsovsen simre 15 minutter og smag til med salt og peber.
- Bag dine pandekager i en smule smør - du kan lave 10 pandekager med oksekød af denne portion.
- Kom oksekødsfyld i pandekagerne og rul dem sammen, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Beklæd gerne fadet med bagepapir, så du sparer dig selv for en del rengøring.
- Drys lidt cheddar ost over og bag oksekødspandekagerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor pandekager med oksekød skal have cirka 12-15 minutter.
Næringsindhold
Calories: 260kcal
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften