Du kan sagtens bage lækre pandekager uden vand, og her er en god opskrift på dem. Dermed er denne pandekagedej uden mælk, og derfor er den laktosefri.
Pandekager med vand er perfekte pandekager til dig, der ikke kan tåle mælk. Som der jo normalt er i en pandekagedej.
Så ved at lave pandekagedejen med vand i stedet for mælk, og i øvrigt bage pandekagerne i vegetabilsk margarine i stedet for at smør, kan du lave lækre og laktosefri pandekager.
Men denne opskrift er også god hvis du bare ikke lige har mælk nok i køleskabet til nybagte pandekager.
Husk at stille pandekagedejen på køl i mindst en halv time, for ellers er det sværere at bage flotte pandekager med vand. Du risikerer simpelthen, at pandekagerne nemmere går i stykker når de skal vendes, og bare ikke hænger ordentligt sammen.
Opskrift
Ingredienser
- 4 æg
- 150 gram hvedemel
- salt
- 5 gram vaniljesukker
- 15 gram sukker
- 1 teske kardemomme
- 400 gram vand
Sådan gør du
- Vej hvedemel af i en skål og kom æggene i. Pisk dem let sammen med en smule salt.
- Tilsæt derefter vaniljesukker, sukker og kardemomme.
- Pisk så gradvist vand ind i din pandekagedej, og sørg for at eventuelle klumper piskes helt ud.
- Stil din pandekagedej til pandekager med vand i køleskabet, hvor dejen hviler i mindst 30 minutter. Det er vigtigt, at pandekagedejen får tid til at sætte dig, da den ellers er sværere at bage. Så husk hviletiden!
- Så kan du bage dine pandekager med vand. Kom en klat vegetabilsk margarine på en meget varm pande, og lav store eller små pandekager, alt efter hvad du helst vil have.
- Efterhånden som pandekagerne er færdige, kan de holdes lune i ovnen.
Næringsindhold
Calories: 175kcal
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften