Rådhuspandekager var i mange år en hemmelig opskrift på pandekager, der blev serveret på Københavns Rådhus. Men her er opskriften og de er nemme at lave.
Gennem mange år var opskriften på rådhuspandekager en velbevaret hemmelighed, men sådan er det heldigvis ikke længere.
De lækre og skønne pandekager blev opfundet på Langelinie Pavillonen i København for mange år siden, men i slutningen af 1930erne gik opskriften videre til ejeren på Store Kro i Fredensborg.
Dog på visse betingelser, herunder at den forstsat forblev hemmelig og at pandekagerne kun blev serveret til arrangementer, som Københavns Kommune stod bag. Herunder selvfølgelig på Københavns Rådhus, hvor de legendariske rådhuspandekager var eftertragtede.
Opskriften slap dog senere ud og her kan du selv kaste dig ud i at lave de nemme og lækre rådhuspandekager.
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 4 æg
- 10 gram sukker
- 500 gram kærnemælk
- 200 gram tørrede abrikoser
- 1 appelsin
- 65 gram sukker
- 3 blade husblas
- 3 spiseske Grand Marnier
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 30 gram vaniljesukker
- 60 gram sukker
- 400 gram fløde
- 60 gram mandelsplitter
Sådan gør du
- Start med pandekagedejen til dine rådhuspandekager. Pisk æg og hvedemel sammen med sukker, og pisk derefter gradvist kærnemælk i. Kom også en smule salt ved.
- Stilles på køl inden du skal bage pandekagerne.
- Så laver du abrikosmarmeladen. Kom de tørrede abrikoser i en gryde sammen med saften fra en appelsin. Spæd til med lidt vand så det netop dækker. Koges ca. 20-25 minutter ved svag varme. Blend de kogte abrikoser med 65 gram sukker. Er marmeladen for tyk kan du bruge lidt af vandet fra abrikoserne. Kommes i en sprøjtepose når den er kølet lidt af, da den så er nemmere at lægge ud på de lækre rådhuspandekager.
- Nu skal du lave cremen. Opblød husblas i koldt vand i fem minutter, hvorefter vandet klemmes af. Rør husblasen ud i tre spiseskefulde lun Grand Marnier i en gryde. Lunes til husblasen netop er opløst.
- Æggeblommer, sukker og vaniljesukker røres godt sammen til en luftig masse. Rør nu husblas i æggemassen. Pisk fløden til en flødeskum, og vend den i til en luftig creme. Kommes ligeledes i en sprøjtepose.
- Bag tynde pandekager til rådhuspandekager. Læg dem i en stak med lidt sigtet flormelis imellem.
- Anret rådhuspandekagerne med en stribe creme og en stribe abrikosmarmelade og drys en smule mandelsplitter på. Rul sammen og pynt så også med lidt abrikosmarmelade og lidt mandelsplitter.
Rådhuspandekager anvendes naturligvis som en lækker dessert.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften