• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Pandekager.dk logo

  • Forsiden
  • Alle pandekage opskrifter
  • Bagning
  • Om pandekager.dk

Pandekager.dk » Opskrift » Rådhuspandekager

Rådhuspandekager

Udgivet: 27. september 2019 af Holger Rørby Madsen

Rådhuspandekager

Rådhuspandekager var i mange år en hemmelig opskrift på pandekager, der blev serveret på Københavns Rådhus. Men her er opskriften og de er nemme at lave.

Gennem mange år var opskriften på rådhuspandekager en velbevaret hemmelighed, men sådan er det heldigvis ikke længere.

De lækre og skønne pandekager blev opfundet på Langelinie Pavillonen i København for mange år siden, men i slutningen af 1930erne gik opskriften videre til ejeren på Store Kro i Fredensborg.

Dog på visse betingelser, herunder at den forstsat forblev hemmelig og at pandekagerne kun blev serveret til arrangementer, som Københavns Kommune stod bag. Herunder selvfølgelig på Københavns Rådhus, hvor de legendariske rådhuspandekager var eftertragtede.

Opskriften slap dog senere ud og her kan du selv kaste dig ud i at lave de nemme og lækre rådhuspandekager.

rådhuspandekager

Rådhuspandekager

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Kommenter
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Emne: Pandekager
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Personer: 4

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 4 æg
  • 10 gram sukker
  • 500 gram kærnemælk
  • 200 gram tørrede abrikoser
  • 1 appelsin
  • 65 gram sukker
  • 3 blade husblas
  • 3 spiseske Grand Marnier
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 gram vaniljesukker
  • 60 gram sukker
  • 400 gram fløde
  • 60 gram mandelsplitter

Sådan gør du

  • Start med pandekagedejen til dine rådhuspandekager. Pisk æg og hvedemel sammen med sukker, og pisk derefter gradvist kærnemælk i. Kom også en smule salt ved.
  • Stilles på køl inden du skal bage pandekagerne.
  • Så laver du abrikosmarmeladen. Kom de tørrede abrikoser i en gryde sammen med saften fra en appelsin. Spæd til med lidt vand så det netop dækker. Koges ca. 20-25 minutter ved svag varme. Blend de kogte abrikoser med 65 gram sukker. Er marmeladen for tyk kan du bruge lidt af vandet fra abrikoserne. Kommes i en sprøjtepose når den er kølet lidt af, da den så er nemmere at lægge ud på de lækre rådhuspandekager.
  • Nu skal du lave cremen. Opblød husblas i koldt vand i fem minutter, hvorefter vandet klemmes af. Rør husblasen ud i tre spiseskefulde lun Grand Marnier i en gryde. Lunes til husblasen netop er opløst.
  • Æggeblommer, sukker og vaniljesukker røres godt sammen til en luftig masse. Rør nu husblas i æggemassen. Pisk fløden til en flødeskum, og vend den i til en luftig creme. Kommes ligeledes i en sprøjtepose.
  • Bag tynde pandekager til rådhuspandekager. Læg dem i en stak med lidt sigtet flormelis imellem.
  • Anret rådhuspandekagerne med en stribe creme og en stribe abrikosmarmelade og drys en smule mandelsplitter på. Rul sammen og pynt så også med lidt abrikosmarmelade og lidt mandelsplitter.

Rådhuspandekager anvendes naturligvis som en lækker dessert.

Se også mine opskrifter på:

Brunch pandekager

Pandekager med øl

Pandekager med havregryn

Del
Pin13
13 Delinger

Andre pandekage opskrifter

Previous Post: « Pandekager med havregryn
Next Post: Bagning af pandekager »

Reader Interactions

Input til opskriften Annuller svar

Primary Sidebar

Populære pandekager

  • Bananpandekager

Om pandekager.dk

Jeg hedder Holger og er manden bag pandekager.dk. Danmarks store samling af opskrifter på pandekager, og jeg håber du kan lide dem. Har du en opskrift på pandekager som ikke er her, så send den gerne til mig på hej@pandekager.dk.

Pandekager A-Z

pandekage opskrifter

Alle pandekage opskrifter

Oversigt

  • Forsiden
  • Alle pandekage opskrifter
  • Bagning
  • Om pandekager.dk

Copyright © 2019 · Brunch Pro onAlle rettigheder tilhører pandekager.dk. Kontakt: hej@pandekager.dk. Moderne Medier CVR: 34441634

×
  • Alle pandekage opskrifter
  • Alle pandekage opskrifter
  • Om pandekager.dk