Spinatpandekager er en af mine favoritter, og her får du min opskrift på de bedste pandekager med spinat. Her er også forslag til hvad du kan fylde dem med.
Jeg elsker spinatpandekager, fordi de både er så flotte, men samtidig også er sunde. Og jo, så holder jeg meget af spinat.
Pandekager med spinat laves med frisk spinat, og det bedste er blot at lave dejen i en blender. Det kan såmænd klares på et minuts tid.
Længere nede har jeg et par forslag til fyld i spinatpandekagerne.
Ingredienser
- 3 æg
- 175 gram hvedemel
- 400 gram mælk
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 100 gram spinat
- salt
Sådan gør du
- Slå æg ud i en lille skål og kom dem ned i din blender. Det er nemmest at lave dejen til spinatpandekager i en blender, men du kan også anvende en stavblender.
- Tilsæt så hvedemel, æg, mælk, olivenolie, frisk spinat og lidt salt. Det nemmeste er at købe færdigskyllet spinat, og ellers skal du selv huske at skylle spinatbladene grundigt!
- Blend nu den farvestrående pandekagedej med spinat.
- Lad dejen stå og hvile 5-10 minutter.
- Bag nu de lækre spinatpandekager på en varm pande med lidt smør. Opskriften giver 8-10 pandekager, afhængig af hvor store og tykke du laver dem.
Næringsindhold
Spinatpandekager med fyld
Klassisk fyld i spinatpandekagerne er skiver af stegt kyllingebryst, salat og avocado. Det er altså godt.
Hakket oksekød er også dejligt fyld. Brun 400 gram hakket oksekød sammen med et finthakket løg og et par groftrevne gulerødder. Krydr med lidt paprika, salt og peber og lad det stege fem minutter under omrøring. Køles en smule af og anvendes i spinatpandekagerne. Det er mums.
Men prøv også med forskellige slags salater eller fintsnittet spidskål og stegte baconskiver.
Skal du have dressing på, kan du lave den af olivenolie og citronsaft, eller prøv med en nem guacamole.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften