Go Back
+ servings
rådhuspandekager
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Rådhuspandekager

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Pandekager
Antal: 4

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 4 æg
  • 10 gram sukker
  • 500 gram kærnemælk
  • 200 gram tørrede abrikoser
  • 1 appelsin
  • 65 gram sukker
  • 3 blade husblas
  • 3 spiseske Grand Marnier
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 gram vaniljesukker
  • 60 gram sukker
  • 400 gram fløde
  • 60 gram mandelsplitter

Sådan gør du

  • Start med pandekagedejen til dine rådhuspandekager. Pisk æg og hvedemel sammen med sukker, og pisk derefter gradvist kærnemælk i. Kom også en smule salt ved.
  • Stilles på køl inden du skal bage pandekagerne.
  • Så laver du abrikosmarmeladen. Kom de tørrede abrikoser i en gryde sammen med saften fra en appelsin. Spæd til med lidt vand så det netop dækker. Koges ca. 20-25 minutter ved svag varme. Blend de kogte abrikoser med 65 gram sukker. Er marmeladen for tyk kan du bruge lidt af vandet fra abrikoserne. Kommes i en sprøjtepose når den er kølet lidt af, da den så er nemmere at lægge ud på de lækre rådhuspandekager.
  • Nu skal du lave cremen. Opblød husblas i koldt vand i fem minutter, hvorefter vandet klemmes af. Rør husblasen ud i tre spiseskefulde lun Grand Marnier i en gryde. Lunes til husblasen netop er opløst.
  • Æggeblommer, sukker og vaniljesukker røres godt sammen til en luftig masse. Rør nu husblas i æggemassen. Pisk fløden til en flødeskum, og vend den i til en luftig creme. Kommes ligeledes i en sprøjtepose.
  • Bag tynde pandekager til rådhuspandekager. Læg dem i en stak med lidt sigtet flormelis imellem.
  • Anret rådhuspandekagerne med en stribe creme og en stribe abrikosmarmelade og drys en smule mandelsplitter på. Rul sammen og pynt så også med lidt abrikosmarmelade og lidt mandelsplitter.