Go Back
+ servings
amerikanske pandekager
Udskriv
4.50 fra 6 stemmer

Amerikanske pandekager - den bedste opskrift

Amerikanske pandekager er små og lidt tykkere end den normale pandekage. God og nem opskrift til brunch og ofte serveres de med en lækker ahornsirup til.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: Pandekager
Antal: 4 personer
Kalorier: 210kcal
Forfatter: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 gram hvedemel
  • 2 æg
  • 25 gram sukker
  • salt
  • 2 teske bagepulver
  • 500 gram kærnemælk
  • 30 gram smør

Sådan gør du

  • Hvedemel vejes af i en skål og piskes sammen med æggene og lidt af kærnemælken. Brug elpisker eller piskeris. Pisk indtil der ikke er flere klumper.
  • Pisk derefter sukker og salt i. Der skal blot bruges en smule salt. Pisk også bagepulver i.
  • Smelt smørret og kom det i og pisk din pandekagedej til amerikanske pandekager jævn.
  • Stilles i køleskabet i 30 minutter.
  • De amerikanske pandekager bages på en meget varm pande, hvor du nemt kan have 3-4 små pandekager ad gangen. Brug en god spiseskefuld pandekagedej til hver, så de ikke bliver for store. Vendes når de er lysebrune på undersiden.
  • Du kan også bage pandekagerne på grillen, hvor du enten kan anvende en almindelig pande på direkte varme, eller bruge en særlige grillplade til grillen.
  • Servér de færdige pandekager mens de stadig er lune, og de nydes med ahornsirup og blåbær. Eller andre friske bær.

Nutrition

Calories: 210kcal