Go Back
+ servings
kartoffelpandekager
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Kartoffelpandekager

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Pandekager
Antal: 4 personer
Kalorier: 160kcal

Ingredienser

  • 600 gram kartofler
  • 2 æg
  • 1 teske salt
  • 1 potte persille
  • smør

Sådan gør du

  • Kartoflerne skrælles og koges hele i letsaltet vand. Kartoflerne skal netop være møre. Køles derefter helt af inden brug, og du kan med fordel koge kartoflerne dagen før.
  • Riv de kolde kartofler på den grove side af et rivejern og kom dem i skål.
  • Tilsæt æg og salt, og også gerne friskkværnet peber.
  • Hak persille fint og den ved. Persille kan dog udelades.
  • Rør forsigtigt "dejen" til kartoffelpandekage sammen, så ingredienserne er grundigt vendt sammen.
    Varm en pande op ved en god varme, og kom en god klat smør og en lige så god sjat olivenolie på.
  • Nu kan du enten stege en stor kartoffelpandekage eller laver almindelige små kartoffelpandekager. Den store trykkes let sammen på panden og steges indtil den er gylden på begge sider.
  • De små kartoffelpandekager laver du ved at bruge en stor spiseskefuld kartoffelmasse til hver, som derefter trykkes let flade på panden. Deraf navnet kartoffelpandekage. Du kan sagtens have flere ad gangen. Steges også indtil de har en flot farve og en lækker stegeskorpe. Tilsæt om nødvendigt mere fedtstof på panden.

Nutrition

Calories: 160kcal