Pandekager med kærnemælk
Her får du min nemme opskrift på pandekager med kærnemælk, der er er lækre og gode, gammeldags kærnemælkspandekager fra mormors køkken.
Forb. tid45 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid1 time t
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: kærnemælk, Pandekager
Antal: 12 stk.
Kalorier: 185kcal
- 250 gram hvedemel
- 4 æg
- 500 gram kærnemælk
- 15 gram sukker
- salt
Vej hvedemel af i en skål og pisk forsigtigt æggene i.
Pisk derefter kærnemælk i sammen med sukker og en smule salt. Pandekagedejen piskes jævn og fri for klumper. Du kan sagtens gøre det med et piskeris, men en elpisker er også fin.
Stil din pandekagedej i køleskabet i cirka 45 minutter, så den når at sætte sig. Så er det nemmere at bage dine pandekager med kærnemælk.
Varm en pande godt op, og en rigtig pandekagepande er selvfølgelig perfekt til pandekagebagning.
Kom en lille klat smør på panden, og derefter dej i passende mængde. Pandekager med kærnemælk er bedst når de bages tynde, og du får cirka 12 kærnemælkspandekager af denne opskrift.
De færdigbagte kærnemælkspandekager lægges i stabel - eventuelt drysset med lidt flormelis mellem hver pandekage.
Calories: 185kcal