Go Back
+ servings
pandekagedej
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Pandekagedej

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Pandekager
Antal: 4 personer
Kalorier: 195kcal

Ingredienser

  • 3 æg
  • 150 gram hvedemel
  • salt
  • 50 gram smør
  • 450 gram mælk

Sådan gør du

  • Æg kommes i en skål og hvedemel og en smule salt piskes i så godt du kan. Du skal bruge hvad der svarer til en god knivspids salt.
  • Smelt smørret i en lille gryde, mikroovn eller eventuelt i den pande, som du bruger til at bage pandekager med. Pisk det smeltede smør ind i pandekagedejen.
  • Til sidst piskes piskes mælk gradvist ind i din pandekagedej, og med denne metode undgår du nemmere, at pandekagedejen klumper.
  • Skålen med pandekagedejen sættes på køl i 30 minutter, hvor den står og samler sig.
  • Bag så tynde pandekager på en varm pande. Kom en lille klat smør på i starten, men det er vigtigste er, at bage pandekager ved en god varme, så de nemmere slipper panden.

Nutrition

Calories: 195kcal