Go Back
+ servings
pandekager med oksekød
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pandekager med oksekød

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: oksekød, Pandekager
Antal: 4 personer
Kalorier: 260kcal

Ingredienser

  • 4 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram smeltet smør
  • 600 gram mælk
  • salt
  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 teske paprika
  • 1 teske oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spiseke tomatpasta
  • 1 bouillonterning
  • 100 gram cheddar ost

Sådan gør du

  • Pandekagedej laves ved at piske æg og hvedemel let sammen med en smule salt. Pisk derefter smeltet smør i, inden du gradvist pisker mælk i.
  • Stil pandekagedejen på køl i 30 minutter.
  • Imens laver du en nem kødsovs til dine pandekager med oksekød. Svits det hakkede kød grundigt i en gryde med en smule olie.
  • Tilsæt derefter hakket løg og hvidløg, og lad det sautere et par minutter.
  • Skær gulerødderne ud i små tern og kom dem i gryden sammen med paprika, oregano, hakkede tomater, tomatpasta og en smuldret terning bouillon.
  • Lad kødsovsen simre 15 minutter og smag til med salt og peber.
  • Bag dine pandekager i en smule smør - du kan lave 10 pandekager med oksekød af denne portion.
  • Kom oksekødsfyld i pandekagerne og rul dem sammen, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Beklæd gerne fadet med bagepapir, så du sparer dig selv for en del rengøring.
  • Drys lidt cheddar ost over og bag oksekødspandekagerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor pandekager med oksekød skal have cirka 12-15 minutter.

Nutrition

Calories: 260kcal