Kom æg i en skål og tilsæt hvedemel. Pisk det ud så godt du kan, for det er en god måde at undgå klumper i din pandekagedej.
Smelt smørret, eventuelt i mikrobølgeovn, hvorefter det smeltede smør piskes ind i pandekagedejen.
Pisk derefter gradvist mælken i dejen, så den bliver jævn. Pandekagedejen er rimelig tynd, og sådan skal den være.
Pisk til sidst sukker, vaniljesukker, lidt kardemomme og en smule salt i. Pas med kardemommen, og du skal måske nøjes med en lille teske af den.
Stil nu din pandekagedej i køleskabet en halv time (30 minutter). På den måde kan du bage pandekager, der hænger bedre sammen på panden. Så hviletiden er vigtig.
Varm en pande op ved en god varme. Der er smør i pandekagedejen, men alligevel er det min erfaring, at det er godt at tilsætte lidt smør når du bager de første par pandekager.
Kom pandekagedej på panden, og husk, at pandekagerne skal være rimelig tynde. Ryst panden forsigtigt rundt, så dejen flyder ud i hele panden. Bag indtil bunden er lysebrun og vend derefter pandekagen om. Typisk skal en pandekage blot have 15 sekunder på hver side.
Læg pandekagerne i en stak efterhånden, og du får cirka 10 stk. ud af denne opskrift. Pandekagerne kan eventuelt holdes lune i ovnen.