Majspandekager
Majspandekager er lækre pandekager, der laves med halvt almindeligt hvedemel og majsmel. Det giver pandekagerne en vidunderlig smag. Serveres med fyld.
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: majs, Pandekager
Antal: 4 personer
Kalorier: 190kcal
- 100 gram majsmel
- 100 gram hvedemel
- 4 æg
- salt
- 600 gram mælk
- 60 gram smør
Vej hvedemel og majsmel af i en skål, og pisk derefter æggene i så godt du kan. Kom også en smule salt i.
Pisk derefter gradvist mælken i dejen til dine majspandekager, og du kan bruge alt fra minimælk til sødmælk. Pisk indtil der ikke er eventuelle klumper i dejen.
Smørret smeltes i gryde eller mikroovn og piskes derefter i pandekagedejen.
Stil pandekagedejen på køl i 30 minutter, så den når at sætte sig.
Majspandekager bages ved en god varme, hvor du lige kommer en lille klat smør på panden når du bager de første pandekager. Anvend gerne en pandekagepande med lav kant, for det gør det endnu nemmere.
Calories: 190kcal