Go Back
+ servings
canadiske pandekager
Udskriv
5 fra 1 stemme

Canadiske pandekager

Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid20 min
Ret: Morgenmad
Køkken: Canadisk
Keyword: Pandekager
Antal: 4 personer
Kalorier: 190kcal

Ingredienser

  • 175 gram hvedemel
  • 10 gram bagepulver
  • salt
  • 25 gram sukker
  • 250 gram mælk

Sådan gør du

  • Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, en smule salt og sukker. Du skal ikke anvende mere end en god knivspids salt, da de canadiske pandekager ellers bliver for saltede.
  • Pisk mælk gradvist i dejen så du får klumperne pisket helt ud. Pandekagedejen kan laves med elpisker, men også sagtens piskes i hånden med et piskeris.
  • Varm en pande op ved god varme, og kom en lille klat smør på panden.
  • Bag nu de canadiske pandekager, som ikke skal være så store. Jeg plejer at bage tre pandekager ad gangen.
  • Pandekagerne hæver lidt (de indeholder jo bagepulver), og når de begynder at boble op, vender du dem om og bager færdig på den anden side.
  • Lægges i stak og serveres straks når sidste pandekage er bagt.

Nutrition

Calories: 190kcal