Her er opskriften på canadiske pandekager, der passer aldeles godt til en god brunch. En meget nem opskrift, og pandekagerne serveres gerne med ahornsirup.
Umiddelbart skulle man tro at de canadiske pandekager var ligesom de amerikanske pandekager, men det er faktisk ikke tilfældet.
Selvom de ligner hinanden, så er de canadiske pandekager lettere i konsistensen end de tilsvarende amerikanske.
Derfor er de gode til en brunch med blandt andet røræg og bacon.
Bemærk, at de canadiske pandekager er uden æg!
Ingredienser
- 175 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- salt
- 25 gram sukker
- 250 gram mælk
Sådan gør du
- Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, en smule salt og sukker. Du skal ikke anvende mere end en god knivspids salt, da de canadiske pandekager ellers bliver for saltede.
- Pisk mælk gradvist i dejen så du får klumperne pisket helt ud. Pandekagedejen kan laves med elpisker, men også sagtens piskes i hånden med et piskeris.
- Varm en pande op ved god varme, og kom en lille klat smør på panden.
- Bag nu de canadiske pandekager, som ikke skal være så store. Jeg plejer at bage tre pandekager ad gangen.
- Pandekagerne hæver lidt (de indeholder jo bagepulver), og når de begynder at boble op, vender du dem om og bager færdig på den anden side.
- Lægges i stak og serveres straks når sidste pandekage er bagt.
Næringsindhold
Calories: 190kcal
Pandekagerne er som sagt perfekte til brunch, og servér dem gerne med ahornsirup til.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften