Madpandekager er lækre og nemme pandekager uden sukker, der lige er til at rulle om et lækkert fyld. Eks. spidskål og kylling. Her får du opskriften.
Madpandekager lyder måske som en usund omgang aftensmad, men sådan behøver det altså ikke at være.
Her er dels opskriften på de bedste madpandekager, men også forslag til fyld. Og de er selvfølgelig uden sukker.
For pandekagerne kan fyldes med de fleste grøntsager, hvor kun fantasien sætter grænser. Længere nede får du et par lækre forslag til fyld i madpandekagerne.
Madpandekager
Ingredienser
- 4 æg
- 250 gram hvedemel
- 50 gram smør
- 600 gram mælk
- salt
- peber
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen.
- Pisk hvedemel i så godt du kan. Kom lidt salt og friskkværnet peber ved.
- Smelt smør i gryde eller mikroovn, hvorefter det piskes ind i pandekagedejen.
- Pisk nu gradvist mælken i din pandekagedej, og med denne metode undgår du klumper i dejen.
- Stil dejen til dine madpandekager på køl i 30 minutter.
- Varm en pande op ved god varme, og steg pandekagerne som du synes. Du skal nok komme lidt smør på panden når du bager de første af pandekagerne.
Næringsindhold
Forslag til fyld i de lækre madpandekager kan være kylling og spidskål.
Steg kyllingebrystfileter ca. fem minutter på hver side, hvorefter de skæres i tynde skiver. Snit spidskål helt fint fra den spidse ende og ind.
Anret spidskål, kylling, majs, lidt peberfrugt i tern og rul madpandekagen sammen. Det er i hvert fald et godt og sundt bud på mandpandepage som et lækkert hovedmåltid. Og som både store og små elsker.
Kødsauce er også godt i pandekagerne, og prøv også at komme agurk, rødløg, tomater eller hvad du ellers har i køleskabet i dem.
Madpandekager er faktisk en fin måde at få ryddet lidt ud i køleskabet på.
Se også mine opskrifter på:
Input til opskriften